Nyt on sitten ohjelmointi-videoita katsottu, ja ensimmäiset tehtävät tehty Complete Python 3 kurssilla! Opettaja on tosi mukava ja osaa selittää asiat sopivan yksinkertaisesti. Aluksi kerrottiin mikä python on ja mihin sitä käytetään. Sitten asennettiin python omalle koneelle. Lopuksi tehtiin helppo testi. Nyt osaan laittaa koneen printtamaan oman nimeni. :) Ei tarvitse tehdä muuta kuin:

 

print("Hei, olen Emilia.")

 

Wow! Amazing! Not!

 

Ainakaan vielä ei tunnut mitenkään vaikealta. Eiköhän se tästä vaikeammaksi kuitenkin muutu.

Nyt tuntuu siltä, että jos osaa Excelillä laskea asioita yhteen, niin kyllä tästäkin selviää. Luin aiemmin, ettei kuulemma tarvitse olla mikään matikkanero oppiakseen koodaamaan. Minähän en tunnetusti mikään matikkanero ole ja hyvin on tähän asti sujunut.

 

Aika koukuttavaa puuhaa tämä koodaaminen! Nyt tuli fiilis, että tätä pitää tehdä lisää. Latasin pari python appsia puhelimeen, että pystyisin harjoittelemaan bussissa. Kyllä se onnistui, mutta ainakaan nämä appsit eivät oikein vakuuttaneet. Jotain todella simppeleitä juttuja pystyy tekemään, muttei jotankaan napannut puhelimella selata. Koneella pystyy testaamaan kunnolla koodia ja se kertoo jos olen tehnyt jotain väärin. Yleensä olen tehnyt jotain väärin! Mutta se ei menoa haittaa.

 

Katselin etukäteen mitä kurssilla jatkossa tulee, ja ihan mielenkiintoisia juttuja luvassa. Kävin myös katsomassa jatkokursseja. Tämä nykyinen on kuitenkin vain peruskurssi, ja sen jälkeen vasta ruvetaan tekemään isompia projekteja. Jos sieltä löytyisi joku mielenkiintoinen verkkosivujen tekemiseen kurssi, olisin erittäin tyytyväinen. Pythonilla voi kuulemma automatisoida sähköpostien ja vaikka WhatsApp-viestien lähettämistä. Voisin käyttää sellaisia taitoja nykyisessä työssä monessa kohtaa.

 

Tiedä sitten innostuisiko pomo tästä? Siellä on tapana kuunnella vain Erkkiä (nimi muutettu) atk-asioissa. Erkkihän tietää atk:sta kaiken. LOL. Erkki osaa kyllä asentaa ohjelmia ja laittaa hiiren kiiinni oikeaan paikkaan, mutta Erkillä ei esim. ole koskaan ollut some-tiliä. Pomolla on FB-tili, mutta hän ei vieläkään tiedä mitä yksityisviestit tarkoittavat, vaan laittaa kaiken seinällensä.

 

Ehkä mielummin pidän vielä ainakin koodaamisinnostumiseni pomolta salassa. Muuten saattaisin olla se, joka niitä hiiriä joutuu asentelemaan Erkin ohjeiden mukaan. Ihan kuin en osaisi tehdä sitä jo valmiiksi. Ei ole pomolle eikä Erkille vielä kiirinyt hashtag Mimmit Koodaa, ei. Aika vaikeata sitä on hashtageja nähdä, jos ei ole somessa.